JKN Advokat har tillhandahållit den juridiska rådgivningen åt Proton Group

Proton Group förvärvar Teknikrör i Kinna AB samt Gunnar Hansson Svetsteknik AB. Från och med den 1 december 2020 ingår de förvärvade bolagen i ett nytt, femte affärsområde hos den småländska företagsgruppen Proton Structure. Johan K Nilsson och Petter Nilsson från JKN Advokat har tillhandahållit den juridiska rådgivningen åt Proton Group.

De förvärvade bolagen ingår från och med den 1 december 2020 i ett nytt, femte, affärsområde hos den småländska företagsgruppen: Proton Structure. Teknikrör i Kinna och Gunnar Hansson Svetsteknik delar lokaler i Mölndal och står för unik kompetens inom avancerade rörinstallationer för bland annat infrastruktur, läkemedelsindustri, livsmedelsindustri samt processindustri.

– Vi ser fram emot en fortsatt spännande utveckling av båda bolagen, säger David Gustafsson, koncernchef Proton Group. Genom förvärvet av Gunnar Hansson Svetsteknik och Teknikrör i Kinna breddar vi oss mot intressanta branscher som medicin, livsmedel och infrastruktur. Båda bolagen står för unika kompetenser och har en stabil tillväxt.

Den tidigare ägarkvartetten Jari Pyrrö, Gunnar Hansson, Martin Svensson och Anders Hansson håller med:
– Vi har genom Proton Group fått en stark och långsiktig ägare till våra bolag och det kommer att vara en trygghet för våra medarbetare – det ger också en god möjlighet för våra bolag att växa, både organiskt och genom förvärv. Befintliga kunder kommer kunna erbjudas ännu större resurser vid olika typer av projekt, samtidigt som vi kommer att ha resurser för att möta ytterligare kunder på både gamla och nya marknader.

Läs mer om affären här.

(Källa: https://www.proton.se/)

Se fler artiklar